• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyész!

Egy jó ismerősnek vélt személynek bizalmi alapon kölcsönt adtam-adtunk. A mai napig a tartozását nem rendezte és többszörös hazugságokkal, átverésekkel bizonygatja hogy utalt. Az utóbbi utalás postai úton intézte amely eddig nem érkezett meg így bizonyítékát kértem. A csekken láthatók a küldesi adatok kivéve hogy nem lett kezelve. Azt hazudta hogy halvány van rajta! Majd ismét elküldve egy teljesen más szelvényt kaptam.
Mit tehetnek ez ügyben? Sajnos nem írtunk átvételi szerződést, de elegendő ez egy feljelentéshez?

Továbbá az egyik híres portálon lefolyt párbeszédet is megőriztem. Amellett az összeg egyik részét utalással intéztünk ami a legjobb barátja vette fel. Mint kiderült két ismerősömnek is tartozik bizalmi alapon.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel C. Barbara
által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 373. § (1) bekezdése értelmében, aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el. Ez alapján a feljelentés megtehető a rendőrségen. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...