• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Kedves Jogi Kérdések! 

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 2015.december 6.-án lejár egy ingatlan irodával kötött 1 éves határozott idejű lakásbérleti szerződésem. Az iroda munkatársával beszéltek alapján azt a felvilágosítást kaptam, hogy amennyiben maradni szeretnék automatikusan a szerződés határozatlan időre vált és nyugodjak meg nem fognak kitenni a lakásból csak írjak egy e-mailt az irodának, hogy továbbra is maradni szeretnék. Az lenne a kérdésem, hogy -mivel a szerződés lejárta után semmilyen nyoma nincs annak, hogy jogosan itt tartózkodhatok-, elegendő-e az e-mailbe megerősített beleegyezés, hogy továbbra is én bérlem a lakást. Nem válok jogcím nélküli lakáshasználóvá ? Ha esetlen igazolnom kell, hogy jogosan tartózkodok a lakásban mivel tehetem az e-mail elegendő ? Ha a tulajdonos eladni szeretné a lakást az 1 hónap felmondási idő akkor is megmarad ? Előre is köszönöm a válaszát ! Üdvözlettel, György Zsolt

(150 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt György Zsolt!

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:338. § (1) bekezdése kimondja, hogy ha a határozott időre kötött bérleti szerződésben megállapított idő eltelte után a bérlő a dolgot tovább használja, és ez ellen a bérbeadó a szerződésben megállapított idő elteltétől számított tizenöt napos jogvesztő határidőn belül nem tiltakozik, a határozott időre kötött szerződés határozatlan időtartamúvá alakul át.

Általában ehhez elegendő e-mail-ben jelezni azon szándékát, hogy továbbra is bérelni szeretné az ingatlant, de a legbiztosabb, hogy ha a Szerződésben megjelölt hivatalos levelezési címre tértivevényes postai úton is megküldi az iroda számára. 

Az 1 hónapos felmondási idő ugyan úgy megmarad. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...