• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
+1 szavazat
Sziasztok!

Vettem egy lakást budapesten, az ház megtekintésekor (október eleje), az eladó elmondta, hogy a vételárban szerepel, a bútorok, panel program, illetve megemlítette, hogy a nyílászárókat októberben kifogják cserélni műanyagra. Az adásvételit megírtuk, igaz nem tett az ügyvéd említést a panelprogramra, de az egy fundamentás hitelen alapuló felújítás, és azt az eladó kifizette -van róla elismervény-. A beköltözési dátum, okt 31-e volt, be is költöztünk, viszont a nyílászárók még mindig a régiek. Felkerestem a közös képviselőt, aki jelenleg nem tudta megnézni, hogy ki rendelt ablakot, és ki nem, de azt mondta, hogy úgy emlékszik, hogy az előző lakó (eladó) nem rendelt ablakokat. A lakás megtekintésekor, 2 ingatlanos és a barátnőm is hallotta, ahogy megtette ezt a kijelentést, hogy októberben ki lesznek cserélve az ablakok. Ez számomra, alap hangon is egy 200-250 ezer forintos "kár", mivel azért adtam meg a kért árat, az ingatlan után (ami alapból magas is), mivel benne volt a panelprogram és a nyílászárók teljes kifizetése is. Ez esetben mit tehetek, még nem tisztázott 100%-osan, hogy tényleg megvan e rendelve, vagy nem, azt ma délután fogom megtudni, viszont ha kiderül, hogy nincs, akkor ez félrevezetésnek minősül, esetlegesen mi ilyenkor a jogi útvonal?

 

Előre is köszönöm!
(130 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

+1 szavazat

Kedves Kérdező!

Elsődlegesen jó volna tisztázni, hogy ténylegesen mi az ablakok sorsa. De mindenképp célszerű lett volna, ha az ablakok cseréjének tényét szerződésbe foglalják, hisz ez az Ön részéről egy lényeges körülménynek minősült, mert ezért fizetett többen és nem alkudott.

A Ptk. 6:90. §-ra lehet hivatkozni.

„6:90. § [Tévedés]

(1)Aki a szerződés megkötésekor valamely lényeges körülmény tekintetében tévedésben volt, a szerződési jognyilatkozatát megtámadhatja, ha tévedését a másik fél okozta vagy felismerhette. Lényeges körülményre vonatkozik a tévedés akkor, ha annak ismeretében a fél nem vagy más tartalommal kötötte volna meg a szerződést.”

Amennyiben az ablakok cseréje mégsem történik meg, célszerűbb lenne ügyvédhez fordulni, hogy mik a lehetőségei.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...