• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!

758 kérdés

769 válaszok

17 megjegyzések

1,529 felhasználó

Előleg visszakérése

0 értékelés
Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!

Szüleim megbíztak egy bútor asztalos céget, hogy készítsen nekik 2 db francia ágyat. A cég vezetője személyesen kijött, felmért, majd 60 000 ft-ot elkért előlegként (július 18-án). Átvételi elismervény készült, céges bèlyegzővel ellátva. Augusztus közepére ígérte, hogy kész lesznek ágyak. Október 20-án felhívtuk, hogy mikorra várjuk az ágyakat, de nem is emlékezett a megrendelésre, azt kérte, hívjuk vissza 26-án. Visszahívás megtörtént, viszont azt mondta, hogy ő nem készíti el az ágyat, mert nem éri meg neki. Az előleget viszont nem hajlandó visszaadni. Mit tehetünk?
Üdvözlettel: Makács család

1 Answer

0 értékelés

Tisztelt Kérdező!

Ha elállt a szerződéstől akkor köteles önök részére az előleget visszaadni.

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 373. §-a értelmében csalás miatt fel lehet jelenteni, mert jogtalan haszonszerzés véget Önöket tévedésbe ejtette és tartotta és ezzel kárt okozott. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...