• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Gyermekem 22 eves, nappali tagozatos egyetemi hallgato, mellette gyakornokkent dolgozik egy vallalatnal. Ugy tudom a tartasdij az iskola befejezeseig, vagy 24 eves koraig megilleti. En viszont kulfoldre utazom 2,5 evre dolgozni. Mi a teendo ilyenkor? Hogyan kell, vagy kell-e fizetnem a tartasdijat?  Kulonosen ha azt atutalassal a masik fel miatt nincs modom rendezni.
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A továbbtanuló nagykorú, munkaképes gyermek, ha szükséges tanulmányai indokolt időn belüli lefolytatása érdekében rászorul, akkor jogosult a tartásra. Tehát, Ön akkor is köteles azt fizetni, hogyha külföldre utazik, gyermeke 25 éves koráig. A tartást a kötelezett (tehát Ön) választása szerint - saját háztartásában természetben vagy havonként pénzben szolgáltathatja. A jogosult (tehát a gyermeke) kérheti, hogy Ön a tartást pénzben szolgáltassa. A bíróság a felek viszonyainak figyelembevételével a tartás más módját is meghatározhatja. A tartási követelés hat hónapra visszamenőleg, valamint a jövőre nézve érvényesíthető. Tehát, hogyha elutazik, akkor kérvényezhető a bíróságtól, hogy állapítsa meg a tartás előre, illetve utólag (fél évre visszamenőleg) való kifizetését.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

 

(51,0e pont) által
...