• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
+1 szavazat
Érdeklődni szeretnék, hogy hárman a testvéreimmel 10-éve örököltünk az anyai nagyanyánk után egy negyed házrészt, de az anyukám testvére, aki örökölte a ház háromnegyed részét, ő benne lakik a házban. Hogyan érvényesíthessük az örökségünket, úgy hogy a házra nem tartunk igényt , hanem a ránk jutó részre, vagyis összegre. Kérhessük-e hogy fizessen ki minket? És ha nincs megfelelő pénz neki a kifizetésre, akkor kérhetem-e hogy adja el a házat, vagy vegyen fel kölcsönt, vagy ezzel nem kell törödni, csak kérjük a "jussunkat". És hogy ő ezt hogy teremti elő az az ő dolga?

Köszönöm válaszukat!

Tisztelettel

Hoffmann Ágnes
(150 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában 1 jelentés

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Hoffmann Ágnes!

Először is fel kéne szólítani a nagynénjüket, hogy vásárolja ki Önöket a tulajdoni részükből. Amennyiben ez nem megoldható, közösen nagynénjükkel értékesíthetik a házat és az így befolyt összegből mindenki megkaphatja a rá jutó tulajdoni hányadnak megfelelő összeget.  Amennyiben ez sem lehetséges, bírósági úton kérhetik a közös tulajdon megszüntetését, azonban ebben az esetben valószínű, hogy forgalmi érték alatt kerül eladásra az ingatlan.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...