• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
–1 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Úr!

Negyedik éve lakom albérletben társasházban.Az alattam lévő lakó már többször feljött "szólni", hogy hangosan lépkedünk a lakásban (szőnyeget mamuszt alkalmazunk, lebegni még nem tudunk).Bármikor jön fel (volt úgy, hogy hétköznap délután 3-kor jött fel ordítozni mert porszívóztunk) elég ordenáré módon nyilvánul meg, újabban már fenyegetőzik, hogy "Elkap minket este az utcán" vagy "ránk uszítja az ismerőseit" ha folytatjuk a járkálást)..itt megjegyezném felnőttek vagyunk tudunk normálisan járni, este 10 után ahogy a társasházi rendeletünkbe benne van, nem használunk semmilyen háztartási gépet,vagy akármit ami hangos...
A kérdésem az lenne, hogy feljelenthet-e bennünket mert "élünk" a lakásban? Illetve tehetek e bejelentést a fenyegetőzései miatt ( telefonos diktafont használhatok-e bizonyítás céljából, vagy ez már személyiségi jogokat sért?)

Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel

B.Vivien
(110 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Vivien!

Hangfelvételt a bizonyítás céljából nem lehet készíteni, ugyanis a hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy (a szomszéd) hozzájárulása szükséges. Amennyiben a fenyegetőzései és háborgatásai rendszeresek vagy tartósak, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az zaklatásnak, garázdaságnak minősül, emiatt Ön tehet feljelentést a szomszéd ellen.

 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...