• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Részletesebben: Július végén kifizettünk 2 millió forint előleget egy házra, amire a továbbiakban részletekben fizetnénk a házon fennálló jelzálog hitelt. A jelenlegi tulajdonosokkal nem szabtunk kiköltözési határidőt, mert ők mennek ki külföldre dolgozni és váltig állították, hogy pár hét és itt sem lesznek. Időközben úgy alakult hogy az albérletet, ahol laktunk, felmondták szeptember elsején. Így ideköltöztünk, de ennek már lassan 3 hete. Mivel mi csak akkor leszünk tulajdonosok, ha kifizetjük a jelzálog hitelt, így nem tudom, milyen lépéseket lehet tenni, hogy kiköltözzenek végre.
(320 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az ingatlan adásvételi szerződés megkötésének jogi kereteit szigorúan szabályozzák a magyar jogszabályok. Kiemelten fontos, hogy a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) 6:215. § (2) bekezdése alapján, ha az adásvételi szerződés tárgya ingatlan, az adásvételi szerződést írásba kell foglalni. Ennek értelmében, az ingatlan adásvételi szerződés érvényes megkötése csak írásban lehetséges és ügyvéd közreműködésével, mert ügyvédi ellejegyzés is szükséges ahhoz, hogy a tulajdonjogot az ingatlan nyilvántartásba bejegyezzék. Vélhetően önök nem fordultak ügyvédhez, mert egy ügyvéd beleírta volna a bíróságra történő adás időpontját. Mindenképpen forduljanak ügyvédhez, hogy ezt pótolják.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...