• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt vàlaszadó. Nevelőszülő vagyok több mint két éve,most már jogviszonyban.Előtte 10 èvig dolgoztam,jelenleg nincs más munkaviszonyom. Két hónapja gyermekem született és úgy tudtam jogosult vagyok a csed-ra, de miutàn beadtam az igénylőlapot, a kincstár elbizonytalanodott és nem tudja értelmezni az erre vonatkozó jogszabályokat. Szivesen venném az ön véleményüket is. Válaszukra vàrva, tisztelettel  Emese.
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Emese!

A nevelőszülői jogviszony alapján CSED-re való jogosultság olyan speciális esetekben érvényesül, ahol a nevelőszülő a gyermek gondozási helyének nála történő kijelölését megelőző két éven belül legalább 365 napig biztosítottnak minősült. Ez a feltétel a 513/2013. (XII. 23.) Korm. rendelet és az 1997. évi LXXXIII. törvény (Ebtv.) 42/F § alapján kerül meghatározásra, amely kifejezetten a nevelőszülői gyed részleteivel foglalkozik. Fontos hangsúlyozni, hogy a jogosultság a nevelőszülői státusz alapján áll fenn, nem pedig egy munkáltatónál végzett munka alapján. Ebben az összefüggésben, ha a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony fennállása alatt teljesítik ezt a feltételt, jogosultnak kellene lenniük a CSED-re​​.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...