• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Arra szeretnék választ kapni, hogy gyógypedagógiai asszisztensként jár-e pedagógus igazolvány, hiszen munkám során SNI-s gyermekeket is kell kísérni különböző kirándulásokra. Köszönöm segítségüket! Gyöngyi
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Kedves Kérdező!

A pedagógiai asszisztensek, így a gyógypedagógiai asszisztensek is, különféle nevelési, oktatási, és gyógypedagógiai feladatokat látnak el, beleértve a speciális nevelési igényű (SNI) gyermekek komplex fejlesztését, az intézményi és kívüli programokban való részvételt​​. Azonban a pedagógus igazolvány kiadásával kapcsolatos jogosultság kérdése specifikus jogszabályi előírásokhoz kötött.

A jelenlegi magyar jogszabályok alapján a pedagógus igazolvány kiadása bizonyos munkakörökben foglalkoztatottak számára történik. A pedagógus munkakörök mellett, a pedagógiai előadók, pedagógiai szakértők, szabadidő-szervezők és pedagógiai asszisztensek is jogosultak lehetnek pedagógus igazolványra, amennyiben az intézményi feltételek és a személyes jogosultságok fennállnak​

A pedagógiai asszisztensek szakképzettségi követelményeivel kapcsolatban a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény és a kapcsolódó végrehajtási rendeletek tartalmaznak előírásokat. Ezek szerint, ha valaki a pedagógiai asszisztens munkakörben kíván dolgozni, és rendelkezik az ehhez szükséges képesítéssel, jogosult lehet a pedagógus igazolvány igénylésére, amennyiben az egyéb jogszabályi feltételeknek is megfelel​​.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,1e pont) által
...