• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Tanácsadó!

Szeretném öntől megkérdezni, hogy mi a teendő abban az esetben, ha jelenleg Angliában dolgozom. Most intézem az itteni TB-t, az NI numbert, van már munkán, és valamivel több, mint egy hete jöttem ki Angliába, viszont otthon, a munkám megszűnése után, nem jelentettem sehol, hogy külföldön vállalok munkát, mivel olyan hirtelen jött a lehetőség. Mi a teendőm most? Írjak a NAV-nak, fizessem magam az otthoni TB-t? Mert nem tudom, hogy ennek milyen következményei lehetnek, illetve milyen kötelességek terhelnek ez ügyben.

Válaszát előre is köszönöm.
(120 pont) által a(z) Biztosítási jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

Amennyiben korábban Ön saját maga után egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére volt kötelezett Magyarországon, és külföldi munkavállalása során jogosultságot szerez az adott ország egészségügyi szolgáltatásaira, így mentesül a magyarországi járulékfizetés alól. Ebben az esetben köteles a járulékfizetési kötelezettség megszűnését 15 napon belül bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), felhasználva a 17T1011-es adat- és változásbejelentő lapot, mely a NAV honlapjáról letölthető. Külföldi letelepedés esetén adóügyeinek lezárása végett kérheti személyi jövedelemadójának soron kívüli megállapítását is.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,1e pont) által
...