• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogász!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy hogyan lehet nagykorú fiatalt kitiltani a házból. Magától elmenni nem akar, állandóan alkoholt fogyaszt és terrorizálja a szüleit és a testvéreit. Mi ezen eljárás menete?

Köszönöm válaszát!
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Kedves Kérdező!

A probléma megoldásában a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) rendelkezéseit kell figyelembe vennünk. A Ptk. 4:214. §-a szerint a kiskorú gyermek tartásra való rászorultságát vélelmezni kell, és ez a vélelem a gyermek nagykorúságának betöltése után is érvényesül, legfeljebb a huszadik életévének betöltéséig, amennyiben a gyermek középfokú iskolai tanulmányokat folytat.

Amennyiben a nagykorú gyermek nem folytat középfokú tanulmányokat, és így a szülők tartási kötelezettsége megszűnik, a szülők jogosultak jogi eljárást kezdeményezni a gyermekkel szemben, amennyiben ők az ingatlan tulajdonosai, hogy a nagykorú gyermek elhagya az ingatlant.. Ebben az esetben a rendőrséghez való fordulás is megfontolandó lehet, különösen, ha a gyermek viselkedése a családtagok biztonságát közvetlenül veszélyezteti.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,0e pont) által
...