• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt cím.!

A következő kérdésem lenne. Van egy 8 éves kislányom, akivel a vérszerinti apa nem tartja a kapcsolatot, és nem is fizetett utána soha gyerektartást. A mostani párom egy éves kora óta neveli velem a kislányomat. Ez év nyarán összeházasodtunk. A kislány nagyon ragaszkodik a páromhoz. Apának tekinti, úgy is hívja. Mindketten szeretnék ha a párom lenne az igazi apa. Viszont a vérszerinti apáról nem sok mindent tudunk. Örökbe fogadhatja-e a párom a kislányt, úgy hogy a vérszerinti apa máshol tesz nyilatkozatot. Kb.: 5 éve csak azért találkozott velem, hogy aláírja a lemondó nyilatkozatot. Azt mondta bármit alá ír, de ne rángassam sehová, mert nem fog emiatt utazgatni. Azóta nem tudom, hogy hol él csak annyit, hogy miskolcon lakik. Van egy párja és rossz körülmények között élnek. Mi budapesten élünk. Van megoldás, hogy  ne kelljen találkoznunk, vele mert elég durva ember. Nem szeretnék feszültséget a találkozásból. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel. Jné.Cs.H.
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az örökbefogadás szabályait a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) szabályozza

Az örökbefogadás általános feltételei (Ptk. 4:120. §): Az örökbefogadáshoz szükséges a gyermek törvényes képviselőjének és a gyermek szüleinek, valamint a házasságban élő örökbefogadó házastársának a hozzájárulása. Ha a gyermek tizennégy évesnél idősebb, a saját beleegyezését is ki kell kérni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...