• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!

Szeretnénk elcserélni a lakásunkat, de jelzáloghitel van rajta. Voltunk bent a banknál, ahol azt a választ kaptuk, hogy az új ház forgalmi értékének a 60%-nál nem lehet nagyobb a hitel tőketartozása. Ezt megoldatjuk plusz fedezettel vagy a hitel tőketatozásának csökkentésével. Egyik sem áll módunkban. Közben pereljük a bankot a devizahitel miatt( részletekbe nem mennék bele). A pert már egy éve elindítottuk, csak felfüggesztésre került.

 

Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ha a másik tulajdonos beleegyezik, akkor lehet-e olyat, hogy a bérleti szerződéshez hasonlót írnánk, amíg zajlik a per és át nem tudjuk papírozni a tulajdont?

 

Vagy egy olyan másik lehetőségre is gondoltam, hogy ha  a testvérem lakását (aminek a felén haszonélvező van)cserénénk el papíron a házra, de a testvérem maradna a saját lakásában, de mi átköltöznénk, és a per lezajlása után cserénénk papíron ingatlant a testvéremmel? Ez így működőképes lehet? Persze ha mindenki beleegyezik. Lehet ilyen megoldást? Persze minden le lenne írva szerződés formájában. Nem szeretnénk senkinek sem semmilyen hátrányt. Vagy esetleg lenne valamilyen ötlete azon kívül, hogy várjuk meg a per végét? Nagyon szeretnénk minél hamarabb a cserét.

 

Válaszát előre is köszönöm!

További szép napot!

Üdv.: K.M.
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A bank hozzájárulása nélkül az ingatlan bérbeadása megengedett, azonban annak eladása vagy cseréje  bank hozzájárulása nélkül nem lehetséges.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...