• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözletem!

Azt szeretném megtudni, hogy milyen illeték vagy költség vonzata van annak, ha az ingatlan másik tulajdonosa a felém fennálló tartozása ellenében lemond a tulajdoni hányadáról (50%) a javamra?

Az ingatlan felének piaci értéke valamint a fennálló tartozása megközelítőleg megegyezik.

Szeretnénk elszámolni egymással, és ez tűnik a legjobb megoldásnak.

Köszönettel!

Viktória
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

Az itngatla adásvételi szerződés ügyvédi okiratba foglalása kötelező. Az illeték mértékével kapcsolatban javaslom, hogy kérdezze meg az ügyben majd eljáró ügyvédet, aki pontos tájékoztatást tud adni az Ön konkrét esetére vonatkozóan.

Az illeték mértékét az illetéktörvény határozza meg. A 25. § (1) bekezdése alapján ingatlan közös tulajdonának megszüntetése esetén vagyonszerzési illetéket akkor kell fizetni, ha a megosztás folytán valamelyik tulajdonostárs a korábbi tulajdoni hányadának megfelelő értéknél nagyobb értékhez jut. A vagyonszerzési illetéket az értékkülönbözet alapulvételével kell kiszabni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...