• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogismerők!

Az történt velem, hogy egy kandalló építésével megbíztam egy sírkövest. Megegyeztünk, hogy fehér márványból csinálja. Rózsaszin párkányokat szerettem volna rá, de állította, hogy olyan márványt nem lehet kapni M.-országon.

Megbeszéltük, hogy fehér és bordó kombinációjú lesz a kandalló, olyan, mint amilyet egy könyvbéli fényképről a rendelkezésére bocsájtottam,Azzal a kikötéssel tettem, hogy a párkányok minél keskenyebbek legyenek.

Sürgős ház átalakításban vagyunk. A mesterek egymásnak adják a kilincset. A kandallós után volt a festés megrendelve.,

Abban is megegyeztünk, hogy 2 hét alatt, megcsinálja,úgy, hogy mi sajnos nem leszünk itthon, de mindent lefixáltunk, Ha elkészül a kandalló majd küldjenek egy képet.

A képet megkaptuk, de egy sötét képből igazán a színt sem lehetett megállapítani,

Mikor haza jöttünk, majd elájultam attól a förmedvénytöl, amit kandallónak szánt.

Először is szürke és nem fehér.Állítja, hogy ez a márvány tömbben fehér, csak mikor felvágta, akkor vált szürkévé./Hamis az állítás/

A mérete inkább egy kazánhoz hasonlít. A szimmetriát sem tudta tartani a "mester".

Szóval azonnal mondtam, hogy ez nekem nem kell, s bontsa szét.

Másnap hiába volt megbeszélve, hogy szétbontják nem jött el, csak újbóli telefonálásra.Majd nekem esett, hogy milyen nagyot csalódott bennem/ mert nem tudja rám erőszakolni a művét/

Anyagvásárlás címén elvitt 250000 Ft. Azt az ajánlatot tettem, hogy ő, mint sírköves feltudja használni a márványt, az legyen az övé, nekem pedig adjon vissza 200000 Ft. Ez az ajánlat sértő volt számára, nem ad vissza semmit.

Számlát semmiről nem adott. Olyan hangnemben beszélt velem, hogy jobbnak láttam a tárgyalást befejezni.

Van-e lehetőségem és esélyem arra, hogy visszakapjam a pénzem?

Köszönettel: Katasa
(120 pont) által a(z) Jogsegélyszolgálat kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

Az Ön által leírt helyzetben a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) rendelkezéseit kell figyelembe venni, különösen a hibás teljesítést. A Ptk. 6:157. § (1) bekezdése szerint a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Az Ön esetében a vállalkozó által épített kandalló nem felel meg a szerződésben megállapított minőségi követelményeknek, mivel az anyag és a méretek nem az előzetesen megállapítottaknak megfelelően kerültek kivitelezésre.

A Ptk. 6:159. § (1) bekezdése alapján, Önnek, mint jogosultnak, kellékszavatossági igényei vannak. Ezek között választhatóan szerepel a kijavítás vagy kicserélés igénylése, az ellenszolgáltatás arányos leszállításának kérése, vagy szélsőséges esetben a szerződéstől való elállás. Tekintettel arra, hogy a vállalkozó nem teljesítette megfelelően a szerződéses kötelezettségeit, és nem kívánja orvosolni a hibát, lehetősége van az ellenszolgáltatás leszállításának igénylésére, vagy amennyiben a hiba súlyossága indokolja, a szerződéstől való elállásra is.

Célszerű írásban rögzíteni a reklamációt, valamint bizonyítékokat (pl. fotók, tanúvallomások) gyűjteni, hogy a vállalkozó hogyan teljesített.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

.

(51,0e pont) által
...