• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Azt szeretném tudni, hogy a lakás tulajdonosa jogosan kéri e a bérlőt, aki már kiköltözött, hogy utólagosan javítsa be a falon keletkezett lyukakat, amik használatból eredőek,mert polc, lámpa,kép felfúrásából származnak. Magyarán nem rongálásból származnak. Előre is köszönöm a választ!
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

A Polgári Törvénykönyv (Ptk.) 6:333. § alapján a bérlő köteles a bérleményt rendeltetésének és a bérleti szerződésben foglaltaknak megfelelően használni. Amennyiben a bérlő a bérleményt a bérleti szerződés vagy a rendeltetés szerinti használatnak nem megfelelő módon használja, és a bérbeadó ezt követően felhívja az eredeti állapot helyreállítására, a bérlő köteles ezt megtenni​​.

A bérleményben a bérlő által végrehajtott átalakítások - például polcok, képek, lámpák felfúrása által keletkezett lyukak - túlmutatnak a rendeltetésszerű használaton és ezek az átalakítások nem voltak előzetesen engedélyezve, vagy a szerződés szerinti használatot sértik, akkor a bérlő kötelezettsége az eredeti állapot helyreállítása, amennyiben a bérbeadó ezt kéri.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal

(51,0e pont) által
...