• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Cím!

2015.08.16-tól igazgató helyettesként dolgozom egy általános iskolában, melynek tagintézménye is van.

Az igazgató helyettes óraszáma és pótléka a tanulólétszám függvénye. Igazgatóként az óraszámom és pótlékom a tagintézmény tanulólétszámával együtt volt meghatározva. Helyettesként viszont nem tudom, hogy mi vonatkozik rám!?

Az "anyaintézményben" 178, a tagintézményben pedig nagyjából 160 diák tanul. Ha tagintézmény tanulólétszámát nem számolom, akkor a pótlékalap minimuma illet meg, mivel 250 fő alatt ennyi jár. Ha a tagintézmény tanulólétszámát is veszem, akkor jóval 250 fő felett járunk, itt már a pótlék összege magasabb.

Helyettesként nem tudom, hogy a tagintézménnyel együtt, vagy a tagintézmény nélküli tanulólétszám alapján jár-e a pótlék?

 

Válaszukat köszönöm!
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az Ön által említett helyzetben, ahol az "anyaintézményben" és a "tagintézményben" összesen több mint 250 tanuló van, fontos megemlíteni, hogy az intézményvezető-helyettes pótléka a teljes tanulólétszám alapján kerül megállapításra. Ez azt jelenti, hogy az anyaintézmény és a tagintézmény tanulólétszámát együtt kell venni a pótlék mértékének megállapításakor​.

Az illetményalap és a pótlékok mértéke a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott vetítési alap alapján kerül kiszámításra, és az adott vezető végzettségének megfelelően van meghatározva. Például, ha az intézményvezető-helyettes mesterfokozatú végzettséggel rendelkezik, és az intézmény októberi tanulólétszáma 251 és 400 fő között van, akkor a pótlék mértéke az illetményalap 110 százaléka lesz. Azonban az intézményvezető-helyettes esetében a teljes intézmény tanulólétszámát figyelembe véve kerül kiszámításra a pótlék​.

Tehát Önnek, mint igazgatóhelyettesnek, az anyaintézmény és a tagintézmény tanulólétszámát együttvéve kell figyelembe vennie a pótlék megállapításakor, mivel így a tanulólétszám 250 fő felett lesz, ami magasabb pótlékra jogosít.

Az Ön helyettesként való pótléka a teljes, azaz anyaintézmény és tagintézmény együttes tanulólétszáma alapján kerül megállapításra, nem csak az egyik vagy a másik intézmény tanulólétszámát kell figyelembe venni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...