• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogász!
Vásároltam egy használt autót,ami külsőre,első próba után jónak bizonyult.Biztonság kedvéért szervízbe vittem két
Nap múlva,ahol közölték,életveszélyes,hisz fék hibás,forgalomban nem vehet részt.Ráadásul az adás vételi szerződés is hiányos. Nem is tudom átiratni az autót így .
kértem az eladót,térítse meg a szerelési költséget,hisz elvileg nem hibás autót vettem,már el sem érem,nem veszi fel a telefont sem.mit tehetek?ha beperelem,kinek kell fizetni a pert?köszönöm
(260 pont) által a(z) Polgári jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Az eladóval szemben hibás teljesítésből eredő követelését bíróság előtti perben érvényesítheti . A per megindításakor az eljárási illetéket (az érvényesítendő követelés tőkeösszegének 6 %-a) mindenképpen a felperesnek, tehát Önnek kell megelőlegeznie, de amennyiben a bíróság a keresetnek helyt ad, a pervesztes alperest fogja kötelezni a perköltség megfizetésére is. Amennyiben jövedelmi vagy vagyoni viszonyai folytán a perköltséget fedezni nem tudja, az erre szolgáló nyomtatványon kérheti a bíróságtól részleges vagy teljes költségmentesség engedélyezését.

Üdvözlettel:

 a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

(50,9e pont) által
...