• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Devizás autóhitelem van. 8 éve fizetem: havi 35000 Ft +4 havonta árfolyam különbözetet fizettem.(a felvett összeg 2800000Ft volt)

Szeretném kifizetni egy összegben ami a bank szerint 612000 Ft jelenleg.

Ezzel nincs is problémám ,de árfolyamkülönbözetet is kérnek:kb550000Ft-ot + 40000Ft(zárás)

Ez jogos? Kérhetik az árfolyamkülönbözetet?

Köszönöm.
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

 

Ahhoz, hogy erre a kérdésre érdemben válaszolni lehessen, tudni kéne, hogy melyik banknál kötötte a szerződést. Minden bank esetében más és más a feltétel.

Általánosságban a szerződés kamata az adott devizanem kamatához igazodik. Deviza alapú szerződés forint alapúvá alakítása során a bank elszámol az Ügyféllel a tőketartozás árfolyam különbözetével és meghatározza a forint alapú hitel kamatát. 

A lezárási kalkuláció elemei a jelen időpontban fennálló teljes tartozás összegének meghatározása. Tartalma: esedékes törlesztőrészlet, fennálló tőketartozás, szerződésmódosítási díj, és amennyiben van: késedelmi kamat, árfolyam-különbözet, ill. egyéb költségek.

Ezek alapján a bank jogosan követeli Önön az árfolyamkülönbözetet.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
által szerkesztett
...