• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlet!

A minap láttam az utcán (közterületen) egy fiatal párt. A férfi láncpórázon sétáltatta maga mögött a párját, amit a lány nyakában lévő nyakörvre erősített. Teljesen általános öltözetben voltak, semmi megbotránkoztatót nem tettek, csak sétáltak. Utólag megkérdezve férj és feleség voltak, és mindketten kedvtelésből mentek így, a lány is.

Egyéni véleményemtől függetlenül, felmerült bennem a kérdés, hogy ez törvényileg/jogilag szabad tevékenység-e (pórázon sétáltatni egy másik embert, aki saját akaratából, önszántából engedi ezt), vagy alapesetben az ilyen cselekedet vonna-e maga után valamit?

Köszönöm,

Zsuzsa
(170 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A személyiségi jogokat személyesen lehet érvényesíteni. A személyes szabadság korlátozásával az illető megsérti a másik személy személyiségi jogait, azonban, hogyha ez a cselekmény szemmel láthatóan nem okoz problémát a "sértettnek", tehát nem látható ellenállás a viselkedésében, abban az esetben egy külső szemlélő nem avatkozhat közbe.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...