• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Következő probléma akadt. Nagynénémmel 2010.10.02.án kötöttem egy eltartási szerződést. Egyeneségi rokona nincs ( gyerek unoka szülő testvér ) Gondozásást teljesitettem de ő most szociális otthonba ment. Nekem kellene a 91 200 ft-os téritési dijat megfizetnem ! szerződés arról szólt hogy eltartása esetén a tulajdonomba kerül egy ingatlan melynek értéke jelenleg 1,1 millió forint ! Lehetséges-e hogy felbontom a szerződés és csinálunk egy ajándékozási szerződést ! ?
(120 pont) által a(z) Szerződések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

A tartási szerződés megkötésekor, arra is kötelezettséget vállalt, ha a Nagynénje szociális otthonba kerül, akkor annak díját is Ön állja. 

A tartási szerződés módosítása vagy megszüntetése a felek megegyezése hiányában bíróság előtt történik. Ha a Nagynénje belemegy, megszüntethetik közösen a tartási szerződést és köthetnek helyette ajándékozásit. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

 

(50,9e pont) által
...