• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Szakértő!

Érdeklődnék, hogy 2005-ben épített házra (tulajdonos testvérem és én. 50-50%-ban) érvényesíthetem-e a szocpol-t? Azóta férjhez mentem (2011) és született egy kislányom (2 éves). A házon hitel van, 20 évre, éppen a felénél tartunk. Nem mi lakunk a házban jelenleg.

Köszönettel.
(170 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), közismert nevén Szocpol alapvető célja, hogy támogassa a gyermekes családokat az otthonteremtésben ezért az új szocpol már 1 gyermekes családok által is felhasználható, és a családok használt lakásra is tudják igényelni.

Február 10-én került kihirdetésre a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016. (II.10.) kormányrendelet, mely alapján a CSOK igénylés feltétele, hogy az igénylő lakás bővítése esetén a bővíteni kívánt lakás kivételével más lakásban legfeljebb 50%-os tulajdoni hányaddal rendelkezik, tehát, hogyha arra a lakásra szeretnék érvényesíteni a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, amelyben jelenleg élnek, annak sincs akadálya.

Tekintve, hogy 2015. július 1-től már 1 gyermekes családok is igénybe vehetik a kedvezményt és használt lakásra is, így ezek alapján nincs akadálya a szocpol érvényesítésének az Ön esetében arra a házra, amely az Ön tulajdonát képezi, de nem élnek benne.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

 

(50,9e pont) által
...