• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Cím!

Kérem, szíveskedjenek a következő kérdéskörben támpontot nyújtani.

Egy költségvetési szervnél dolgozom osztályvezetői kinevezéssel. Terhes lettem, így 1 éve otthon vagyok a babával, közben ahol dolgoztam, ott új osztályvezetőt neveztek ki, de az én vezetői megbízásomat nem vonták vissza, mondván, hogy úgy is megyek vissza kb. 1 év után. Most bejelentést tettem, hogy mennék vissza, de közölték velem, hogy inkább maradjak otthon, mert nem helyeznek oda vissza. Ha nem maradok otthon, mégis szeretnék munkába állni, akkor más (ügyintézői) munkakörbe tesznek át.

Azzal tisztában vagyok, hogy bármikor vissza lehet vonni egy vezetői megbízást, csak az egész menete zavaros számomra, lehetett-e akkor két vezető egy osztályon, míg otthon voltam a babával, de csak addig míg vissza nem megyek. Kérem szíves válaszukat ezzel kapcsolatban. Köteles vagyok-e elfogadni az ügyintézői beosztást, vagy vannak olyan jogi megoldások, melyekkel vissza mehetnék a helyemre.

 

Köszönettel:

S. Imola
(140 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

A munka törvénykönyve lehetőséget biztosít határozott idejű munkaviszony létesítésére, melynek megszűnése pontosan az ilyen helyzetekhez kötött, tehát a helyettesítése ilyen formán megoldható távolmaradása idejére.

A munkakört azonban egyoldalúan nem lehet módosítani. Az Ön visszatérése esetén a munkáltató köteles visszahelyezni a munkaszerződésben meghatározott munkakörbe, valamint az Mt. szerint köteles ajánlatot tenni a munkabér módosítására (emelni azt az időközben végbement béremeléssel). Ezek elmaradása esetén javasolt bírósághoz fordulni.

 

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal. 

(11,3e pont) által
...