• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tanulmányi szerződést kötöttem a céggel, cserébe 3 évet írtam alá, hogy addig nem mondok fel. A munkaadóm (nagy multi) központilag bejelentette, hogy megvon minden ilyen jellegű támogatást, és semmilyen tanfolyamot nem fizet, és nem indít. Esetemben a tanfolyamra való beiratkozáskor, kötnöm kellett egy szerződést, aminek az egyik pontjában rögzítették, hogy ha a költségviselő nem fizet, akkor az én kötelességem fizetni.

 A szerződés utolsó pontjában rögzítették, hogy minden amit nem említettek meg benne, a munka törvénykönyve rendelkezései az irányadóak.

A kérdésem az, hogy mit tudok tenni, hogy ne bukjam el a tanfolyamot (a fizetésen kívül), és hogy ne kelljen kifizetnem 4 havi munkabéremet egy összegben. A szerződést nem bontotta fel, nem kaptam erről semmilyen hivatalos papírt, csak tájékoztatást, hogy nem fogják kifizetni, az összes többi tanfolyammal együtt amit a cég indított.

Hogy tudom rákényszeríteni őket, hogy tartsák magukat a szerződésben leírtakhoz?

Hova fordulhatok, van e értelme pereskedni?

Sok fórumon olvasgattam, de sehol nem találtam arra precedenst, hogy a munkaadó mondta volna fel a szerződést, mert valami nonszensz megszorítási intézkedésbe ezen tanfolyamok is beleestek. Erről írásban nem tájékoztattak, csak kihirdették a nagyvilágba.

Úgy érzem, hogy elég rendesen át lettem verve...
(140 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben a tanfolyamot folytatni akarja annak díját a megállapodás szerint meg kell fizetnie. Ezt a későbbiekben peres eljárás keretében követelheti a tanulmányi szerződést megszegő munkáltatójától.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...