• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Azt szeretném megkérdezni,hogy a munkaügyi bíróság kihirdetett számomra egy ítéletet,mely szerint a volt cégem köteles számomra 938300 forint elmaradt munkabért kifizetni 15 napon belül,a munmkavégzés megszűnését igazoló lapok kiadását,mi van olyankor ha a cég jogutód nélkül megszűnését ,kényszertörlését elrendelték,van esélyem arra,hogy a bérgaranciaalapból megigényeljem az elmaradt bérem ?

Ki fogja kiadni a munkaviszonyom megszúnését igazoló iratokat,ha évek óta nem találták a bt beltagját,májusban elhalálozott,kinek a hatáskörébe tartozik?

választ előre is köszönöm
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

Igen, ilyen esetben a bérgarancia alapból kerül megfizetésre a külön jogszabályban megállapított mértékig az elmaradt munkabér, azonban azt a munkáltatónak kell kérelmeznie. A munkaviszonnyal kapcsolatos igazolásokat a munkáltató vezető tisztségviselője (illetve annak hiányában az erre bíróság által kijelölt személy) állítja ki.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...