• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tiszteletem!

Édesapám halála után örököltünk hárman 1 ingatlant és jelzáloghitelt. Volt hagyatéki végzés is. Nem mondtunk le róla mivel nem tudtunk a hitelről. Eleinte leakartunk mondani róla, hogy a bank vigye el. Mind a hárman külön házban lakunk csak az egyikünk lakik édesapám házába. Ő azt szeretné hogy legyen valami megoldás ha mi ketten nem akarjuk a fizetni a hitelt mert ő szeretne ott maradni lakni. Az lenne a kérdésem, hogy a végzés után is át lehet ajándékozni a hagyatékot vagy valami lehetőség van rá?

Köszönöm előre is a válaszát.
(120 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A banki hitellel kapcsolatban a bank hagyatéki hitelezőnek számít a hagyatéki eljárásban, így követelését a hagyatéki végzésnek tartalmaznia kellett. A költségek megosztására köthetnek megállapodást akár ügyvéd, akár közjegyző előtt. Továbbá lehetőség van az örökség visszautasítására, melyhez azonban a többi örökös hozzájárulása is szükséges. Ezt javasolt a hagyatéki eljárást intéző közjegyző előtt megtenni.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...