• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd úr!

Ismét önhöz fordulok segítségért!

Mint tudjuk 2015. 03. 01-l megszünteti a kormány a beteg ápolás összegét, ami méltányossági alapon járt.

A nagymamám 92 éves, édesapám tavaly hunyt el, így most én ápolom.

Mozgássérült, és nagyon magas demenciában szenved, így nem lehet egyedül hagyni rövid ideig sem.

Sajnos a családomban nincs lehetőség arra, hogy más felügyelje, illetve a 4-órás ápolás, amit igényelhetnék az kevés. Nem állunk olyan anyagi helyzetben, hogy több millió forintért idősek otthonában tegyem, és nem is szeretném, hiszen családtagom, én szeretném a hátralévő életében tisztességgel ápolni!

Mivel ez a törvény megszületett, szinte egyik napról a másikra, azt sem tudom, hogyan tovább.

Azt tudom, hogy az önkormányzatok átvehetik ezen összeg fizetését, de ha nem, akkor fordulhatok e a brüsszeli emberjogi bizottsághoz? Lenne e értelme?

Úgy gondolom, hogy ezzel az intézkedéssel, az idős emberek jogai sérülnek, hiszen a döntés következtében, nagyon sok idős maradhat magára anyagi okok miatt. Vállalhatja a család, hogy továbbra is ápolja, és éhen hallnak, vagy betehetik egy elfekvőbe, ami egy kényszer megoldás, és úgy gondolom, nem is méltó egy normális családtól, kivéve, ha valóban nincs más lehetőség.

Akárhogy is nézem, nem tartom normális dolognak, hogy mi, akik önkényt vállaljuk, hogy ne a kórházakat terheljük az idős családtagjainkkal, minket büntet a törvényhozó.

Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelettel

Magdi
(150 pont) által a(z) Parlamenti jogalkotás kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A Brüsszelben székelő Emberi jogok Európai Bírósága felé kérelemmel az fordulhat, aki úgy gondolja, hogy személyesen és közvetlenül áldozata lett az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglalt jogok és jogi garanciák megsértésének. Amennyiben a jogszabály ilyennek minősül, úgy a kérelem megalapozott. Ezt megelőzően azonban minden magyar jogorvoslatot igénybe kell venniük a jogszabály megtámadásával kapcsolatban.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...