• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kilenc évig volt élettársam,most pereskedünk ügyvédek által nem sikerült megegyeznünk.Egyéni vállalkozó voltam ő nem dolgozott a vállalkozásban és a neve sem szerepelt sehol.Mikor elkezdtem együtt éltünk azután külön mentünk,nekem megmaradt a vállalkozásom még 1,5 évig.Most zártam be az üzletet.Ő kéri az eszközöket és az akkori árukészlet felét.Ez mennyire jogos?Ráadásul ebből éltünk meg ő alig keresett valamit,és mikor elment veszteséges volt a vállalkozás ,azóta hogy nincs lett nyereséges.Keresettel élt velem szemben a bíróságon.Szeretném tudni mire számíthatok?
(120 pont) által a(z) Hatályos jogszabályok kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben bejegyzett élettársi kapcsolatról van szó, közös tulajdon megszüntetése alapján volt élettársa igényt tarthat a bevétel valamely részére. Egyéb esetben ez nem valószínű, azonban az üggyel kapcsolatos részletes információk hiányában javaslom jogi képviselő segítéségnek igénybevételét a bírói eljárás idejére.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...