• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat


Szüleim elváltak, amikor én még 4 éves voltam, édesapámmal a mai napig tartottam a kapcsolatot. Neki 54 éve van felesége, akinek sem előző kapcsolatából, se apámtól nincs gyermeke, apámnak én vagyok az egyetlen. utóda. Testvérem nincs semmilyen ágon.

Az a kérdésem, hogy amit a felesége 54 éve vitt a házasságba, (bútor, festmények, ezüst tárgyak) de vagyonszerződés nincs, nem is volt, az közös e édesapámmal vagy csak a feleségét illeti? A házuk, ami kettőjük nevén van, annak a fele engem illet? Az autó, ami édesapám nevén van, de német rendszám van rajta, most akarta intézni a magyar rendszámot az is közös e a nejével?
Én nem akarok olyat kapni, ami nem engem illet, csak érdeklődöm, mi jár nekem?

Várom válaszát!

Üdvözlettel:

(140 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

Tekintettel arra, hogy az új polgári törvénykönyv szerint az örökhagyó felesége is gyermekrészt örököl, az örökséget más örökös híján felezni fogják.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...