• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Cím!

Az élettársi kacsolatom megszünését követő pár évvel a volt élettársam 2011-ben közös gyermekünkkel elköltözött kb. 150 km-re korábbi közös lakhelyünkről.

Az új családjogi törvény - ha jól tudom - lehetőséget erre az esetre az apa részére, hogy a láthatás megvalósítására költség megosztást kérjen, vagy kérheti hogy minden második láthatási időpontban az anya vigye el a gyermeket.

A kérdésem hogy amennyiben jók az információim ezt milyen fórumon lehet érvényesíteni?

A mi esetünkre is hatályos ez a jogszabály? / mivel az új  törvény hatályba lépése elött történt a gyerek elhelyezés és megállapodás/

Előre is köszönöm válaszukat!

István
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

Az új Ptk. szerint a gyermek elvitelével felmerülő kiadások - ha a bíróság vagy a gyámhatóság eltérően nem rendelkezik - a kapcsolattartásra jogosultat terhelik. Ennek megfelelően a kérdést bíróság előtt tudják eldönteni.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal. 

(11,3e pont) által
...