• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!

Egyik megrendelőnknek szóbeli megállapodás alapján bútort készítettünk-amit már használatba is vett-, de a hátralékot nem hajlandó kifizetni, az anyag eredetét számlákkal tudom igazolni. Mit tudok tenni a tartozás behajtására? Ill. leszerelhetem-e  bútorokat, mivel az még az enyém? Várom válaszát.

Üdvözlettel: Zsombor

(120 pont) által a(z) Követelésbehajtás kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A szóban kötött megállapodás is érvényes, így amennyiben annak teljesítése megtörtént követelhető az ellenérték. Erre a legegyszerűbb megoldás fizetési meghagyásos eljárás megindítása, közjegyző közreműködésével. Ez esetben azonban tájékoztatom, hogy amennyiben a fizetési meghagyásra ellentmond a kötelezett, az perré alakul, ahol a jogosultnak a megállapodás fennállását és teljesítését is bizonyítania kell. Ez történhet tanúvallomásokkal is a számlákon felül.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...