• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tisztelt Jogikérdések!

 

Az én kérdésem, problémám a következő lenne :

Szilveszter éjjelén hárman dolgoztunk a boltban, mindenkinek meg volt a maga feladata. Reggel kasszaszámoláskor sok volt a jatt és az egyik kolléganőm azt kivette egy olyan helyen ahol nem látja a kamera és a bolt előtt ő szétosztotta.

1-én felhívta a főnököt és vissza adta neki a pénzt,de sajnos nem lehet tudni, hogy miket mondhatott neki, mert tegnap reggel 2-án behívtak mind a hármunkat és azonnali hatállyal felmondtak nekünk. Azt akarták kihúzni belőlünk, hogy ez meg volt beszélve, h ennyi lesz a jatt, de ez nem hangzott el senki szájából sem.

Kettőnknek vissza kellett adnunk a ránk eső részt, a harmadik félnek nem, mert ugye ő már elöző nap ezt megtette de mi erről akkor még nem tudtunk.

Megalázó módon beszéltek és bántak velünk és utána az egyik kollégám elmesélte, hogy ez csak egy színjáték volt, a harmadik lányt nem rúgták ki, csak eljátszoták.

Az én kérdésem konkrétan az lenne, hogy egy vádaskodásaira alapozták ezt az egészet, a felvételeken semmi olyan nem látszik, hogy bárki pénzt vett volna ki a kasszából és ráadásul én nem is kasszáztam egész éjjel, csak kiszolgáltam.

E miatt a lány miatt emgem meghurcoltak, megaláztak, alaptalanul megvádoltak és ráadásul egyik pillanatról a másikra kirúgtak.

Ezt a lányt nem lehetne feljelenteni vagy beperelni, h kártérítést követeljek, hiszen a legjobb dolgozó voltam bent, de ez a lány meg a főnökömnek a spiclije, mindenkit megpróbál mindennel bemártani és már több kollégánknak elintézte hogy kirúgják vagy áthelyezzék??

Várom válaszát, mert ez nem rendes eljárás.

Tisztelettel Köbli Viktória

(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A hatályos munkajogi szabályok értelmében a munkáltató köteles az azonnali hatályú felmondását megindokolni, melynek valósnak és okszerűnek kell lennie. Amennyiben ez nem így történt per indíthat a munkáltatóval szemben a felmondás kézhezvételét követő 30 napon belül, melynek során kártérítést követelhet a jogellenes megszüntetés miatt. A másik munkavállalóval szemben csak abban az esetben érdemes perbe bocsátkozni, amennyiben állításainak alátámasztásául konkrét bizonyítékokat tud felsorakoztatni.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...