• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Jelenleg tart a gyermekelhelyezés a volt élettársammal, (lassan két éve), nincs még ítélet és mivel Svájcban kaptam munkalehtőséget, ill. szeptemberben férjhez is megyek a svájci vőlegényemhez, szeretnék kiköltözni a gyerekeimmel együtt! A kérdésem az lenne, hogy kell-e az apa beleegyezése, és ha én nem kérem ki a beleegyezését, tehet-e valamit ez ellen? Milyen utóhatásai lehetnek ennek a lépésemnek a perben?
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A hatályos polgári jogi szabályok szerint a gyermek huzamos időn át - így tanulmányok folytatása, munkavállalás vagy más hasonló célból - önállóan vagy egyik szülőjével mindkét szülő egyetértésével tartózkodhat külföldön. ennek megfelelően a kiköltözéshez szükség lesz a másik szülő engedélyére is. Amennyiben beleegyezés nélkül viszi a gyermeket külföldre, a másik szülő pert indíthat ez ügyben.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...