• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Cím!

Azt szeretném megtudni, hogy a pedagógus rendelkezésére álló 46 nap szabadság mikor adható ki. Ez csak a nyári szünetre vonatkozik? Szabadságon van-e a pedagógus, amikor a diáknak szünet van? Tehát a tavaszi, őszi, téli szünet alatt is? A diákoknak járó összes szünet több, mint a pedagógusnak adható szabadság. Hogy kell ezt áthidalni? Jogos-e, hogy fizetetlen szabadsággal kelljen kiegyenlíteni a különbséget?

Köszönettel: VSzM
(130 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

A munka törvénykönyve szerint a munkáltató hét munkanap szabadságot köteles a munkavállaló kérésének megfelelően kiadni. Ezt meghaladóan a vonatkozó kormányrendelet szerint a nevelési-oktatási intézményekben a pedagógus szabadságát - a tizenhat évesnél fiatalabb gyermek után járó pótszabadság kivételével - elsősorban a nyári szünetben, óvodákban a július 1-jétől augusztus 31-éig tartó időszakban kell kiadni, annak figyelembevételével, hogy a gyermekek óvodai nevelését a teljes óvodai nevelési évben biztosítani kell. Ha a szabadság a nyári szünetben nem adható ki, akkor azt az őszi, a téli vagy a tavaszi szünetben, a szünet munkanapjait meghaladó szabadságnapokat pedig a szorgalmi időben, illetve a nevelési év többi részében kell kiadni. A pedagógus számára az iskolában az őszi, a téli és a tavaszi szünet munkanapjai tanítás nélküli munkanapok, amelyek idejére a köznevelési intézményben ellátandó feladat is elrendelhető.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal. 

(11,3e pont) által
...