• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt JogiKérdések!

 

   Ha pihenőidőmet töltöm ( lejárt a munkaidő, otthon vagyok, szálláson, stb...), akkor a főnököt ugyan úgy kell kezelni, mintha rendes munkaidő lenne?  pl: 08:00-16:00-ig tart a munkaidő, ezalatt a főnök - főnök, főnöki jogok illetik meg, de 16:01-07:59 közötti időben csak egy egyszerű ember ( egy idegen az utcáról, akár.) Szóval ha leordítom a fejét a főnöknek vagy kifejtem a véleményem róla, akkor  ezt szem előtt tartva sem alázhat munkaidőben... nem lökhet a sor végére előléptetés terén stb...?

 

  Munkaidőn kívül részemről tettlegességig fajul a dolog a főnök felé ( konkrétan összeverem vagy csak egy pofont adok, esetleg meglököm és elesik ), akkor másnap jogosan leszek kirúgva a munkahelyemről vagy ezt nem teheti meg, mert nem minősül munkaidőn kívül a főnökömnek és nem munkahelyen történt munkaidőben? Mi van akkor, ha távol az otthonomtól, cég által egy szállón lakok pl.: 1 hétig, és ott történik a tettlegesség?

 

  Egy korty alkohol elfogyasztása után történik ez, akkor az miben más, vagy annyi alkohol elfogyasztása után, ami már kisebb mértékben is befolyásolja a döntéshozásomat?
által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A Munka törvénykönyve értelmében a munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné. A munkavállaló munkaidején kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely - különösen a munkavállaló munkakörének jellege, a munkáltató szervezetében elfoglalt helye alapján - közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója jó hírnevének, jogos gazdasági érdekének vagy a munkaviszony céljának veszélyeztetésére. Ennek megfelelően munkaidőn kívül sem tanúsíthat felé jogtalan magatartást.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...