• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm

Kérdesem a következő lenne.3éve élek élettársi kapcsolatban a  párommal,sajnos gyermek vállalási problémáink vannak.A hölgy kora miatt csak petesejtdonor közremüködésével lehet a gyermek vállalás,amibe én mint biologiai apa bele egyeznék de mivel az utobbi idöben emiatt kissé megromlott a kapcsolatunk én közöltem vele hogy részemröl nem garantált hogy együtt is nevelnék fel a gyermeket.Ennek ellenére mivel ő igy is válalná, szeretném tudni hogy emiatt a késöbbiekben engem nem érhet e olyan dolog amelynek a reszemröl nem várt következményei merülhetnek fel.Mivel csak az hogy szóban elhangzott hogy nem kővetelne egy esetleges szétvállás után semmit és nem hozna kellemetlen helyzetbe engem,erröl ha kérhetem a felvilágositását mivel számolhatok ha ez mégis bekövetkezne.

Köszönöm Válaszát.

H.N
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A hatályos jogszabályok értelmében a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles. A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben teljesíti. A gyermektartásdíj mértéke és megfizetésének módja tekintetében elsősorban a szülők megállapodása irányadó.  szülők megállapodhatnak abban is, hogy a gyermekétől különélő szülő a tartási kötelezettségének megfelelő vagyontárgy vagy pénzösszeg egyszeri juttatásával tesz eleget. A megállapodás akkor érvényes, ha abban meghatározzák azt az időszakot, amelynek tartamára a juttatás a tartást fedezi, és azt a gyámhatóság vagy perbeli egyezség esetén a bíróság jóváhagyja.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...