• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdzlöm olyan kérésem lenne hogy mikortól köteles valaki gyerektartást füzetni? birósági végzés után?  Páromnak 2 gyermeke van külön anyától viszont most babát várok a kérdés a biróság figyelembe veszi vagy csak utána ha megszületett?   az apuka megélhetését mennyire befojásolhatja a gyerektartás ?
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

A gyerektartást megállapodás vagy bírósági ítélet alapján kell fizetni. A tartásra kötelezett oldaláról a bíróság figyelembe veszi a gyermek indokolt szükségleteit; mindkét szülő jövedelmi viszonyait és vagyoni helyzetét; a szülők háztartásában eltartott más - saját, mostoha vagy nevelt - gyermeket és azokat a gyermekeket, akikkel szemben a szülőket tartási kötelezettség terheli; a gyermek saját jövedelmét; és a gyermeknek és rá tekintettel az őt nevelő szülőnek juttatott gyermekvédelmi, családtámogatási, társadalombiztosítási és szociális ellátásokat.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

(11,3e pont) által
...