• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Uram!

2009-ben a férjem szüleihez költöztem.A férjem addig is itt lakott születése óta. Mióta dolgozik minden pénzét az ingatlanra költi. Az épület átalakításával az emeleten új lakrészt alakítottunk ki. Ezt követően a szomszédos telek vásárlásával és az ingatlanhoz csatolásával bővült az alapterület. 2010-ben céget alapítottunk,melyhez az elmúlt években különböző betonozásokat,melléképületeket,idén 3milliós beruházásként műhelyt csatoltunk. A férjem szülei most úgy döntöttek idős korukra nyugalmat szeretnének, ezért kiköltözésünket kérték. Mire formálhatunk jogot az 5évi munkánk után? Bejelentett lakcímünk itt van,de a ház tulajdonosai nem mi vagyunk. Ebben az esetben tényleg kénytelenek leszünk mindent a nulláról kezdeni? Válaszát előre is köszönöm.
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A hatályos Polgári Törvénykönyv értelmében ha valaki saját anyagával jóhiszeműen a más tulajdonában levő épülethez hozzáépít, és ezzel az ingatlan értékét jelentősen növeli, az építő és az épület tulajdonosa eltérő megállapodásának hiányában közös tulajdon keletkezik (a továbbiakban: hozzáépítés). Az egyes tulajdoni hányadok mértékét az egész ingatlan és a hozzáépített rész értékének a hozzáépítés befejezésének időpontja szerint meghatározott arányában kell megállapítani.

Tehát amennyiben el kell költözniük az épületből, úgy jogosultak minimum az épületre fordított költségek megfizetésére, a fenti szabály alapján azonban követelhetik az épület forgalmi értéke növelésének megfelelő összeget is.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...