• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
+1 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Nő/ ÚR!

Párom édesapja augusztusban elhunyt. Párom nővére az édesapjuk halálát megelőző napon oda költözött a családjával, hogy Ők majd "gondozzák" az édesapjukat. Azóta is az édesapjuk házában élnek a nagymamával együtt akinek haszonélvezeti joga van. Mai napon volt a hagyatéki tárgyalás aholis a párom nővére minden kérdésre azt felelte, hogy Ő nem tud minket kifizetni mert BAR-listán van és nem tud hitelt felvenni. Finoman fogalmazva sem túl jó a kapcsolat köztük és biztosak vagyunk benne, hogy nem fogja magát megeröltetni azzal kapcsolatban, hogy kifizesse a páromat megillető összeget. Esetleg van annak valami módja, hogy kötelezzük őket az összeg kifizetésére? Sajnos anyagilag nem engedhetjük meg magunknak, hogy annyiban hagyjuk az ügyet.

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Üdvözlettel és tisztelettel:

M.D
(130 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben közjegyzői okirat szól arról, hogy melyik örökös kinek tartozik az örökség valamely összegét kifizetni, úgy az végrehajtható, ezzel kapcsolatban kérelmezni kell a közjegyzőtől végrehajtási záradék kiállítását.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...