• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Közös költség fizetési kötelezettsége a tuladjonosé, vagy az albérlőé. Milyen esetben kell, v. lehet az albérlőre terhelni a társasház felujitási költségeit,hiszen ez nem az albérlő vagyonnövekedése, hanem a tulajdonosé.'

Vannak e kivételek és mik azok.

Hol találom az erre vonatkozó trv.

Másik kérdésem.Ha az albérlőnek van saját tulajdonu tehermentes ingatlanja, az albérleti költségeket ,mivel nyugdijas sulyos beteg-rá lehet e terhelni fizetés helyett a saját ingatlanjára,amit betegsége miatt kényszerül igénybe venni.

KÖSZÖNETTEL
(140 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

A közös költség fizetés megállapodás szerint terheli a tulajdonost vagy a bérlőt. Amennyiben erről a felek nem rendelkeztek, úgy a polgári törvénykönyv szerint a dolog fenntartásával járó kisebb költségeket a bérlő, a többi költséget és a dologgal kapcsolatos terheket a bérbeadó viseli. Más ingatlanra terhelés csak végrehajtási eljárás keretében fordulhat elő. A lakásbérlet feltételeit egyebekben a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény, a társasházi költségek viselését a társasház szervezeti- és működési szabályzata, valamint a társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. törvény szabályozza.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...