• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Szakértő,

A következő kérdésem lenne. 40-50 fős társaság számára rendelnék különbuszt, amivel egy napos (24 óránál rövidebb) kirándulást tennénk olyan célból, hogy a kibérelt buszt különböző helyeken fényképezzük. A részvevők egyenként előre megfizetik az  összköltség rájuk eső részét, nyereségem nem lenne.

A a 213/1996. (XII. 23.) Kormányrendelet az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről értelmében a tevékenység nem számít utazásszervezésnek, azonban nem tudom, hogyan lehetne garantálni, hogy a résztvevők által előre befizetett összeg pontosan fedezze az utat, és sem plusz, sem minusz ne legyen a végén. Ha valami minimális összeg fennmarad, az adóköteles? Mint magánszemély, hogyan lehet szabályosan eljárni ebben az esetben?

Ha a későbbiekben némi nyereség reményében folytatnék ilyen jellegű tevékenységet, mennyiben változna a helyzet?, mit kellene tennem, hogy ez jogi keretek között, szabályosan történjen?

Köszönöm!
(120 pont) által a(z) Adójogi tanácsadás kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

Az utazást követően megmaradó, fel nem használt összeg bevételnek fog számítani, így személyi jövedelemadó-köteles. Amennyiben a továbbiakban utazásszervezői tevékenységet kíván ellátni, úgy ahhoz a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyére lesz szükség, melyet részben az Ön által hivatkozott jogszabálynak való megfelelés alapján állít ki.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...