• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tiszteletem!!

Szeretném meg kérdezni hogy,

Mi három éve vagyunk  házasok, de már az első félévben megromlott a kapcsolatunk.

De én örököltem sokat elötte, és kiváltottam a lízinges autóját , vettem neki másikat, igaz hogy az ő nevére, kifezettem a rengeteg adóságát. A volt feleség nem engedte hogy bejelentkezzek a házba ami fele a férjemmé, és elmentünk ügyvédhez és nekem ajándékozta, tehát ajándékozási szerződést írtunk, én vagyok a tulajdonos, ő a haszonélvező.

Kérdésem, visszaveheti -e az ajándékot! Tehát a ház tulajdon jogát?

Elszeretnék vállni, de......

Kérdezem hogy van egy külföldi úriember és Magyarországra akar települni, a számlámra több millió forintott tett hogy vegyek házat, és kocsit az én nevemre! Még nem találkoztunk, csak email útján tartjuk a kapcsolatott.

A kérdésem az lenne hogy beadom a vállást, akkor ahhoz a pénzkerethez amit betett a külföldi férfi a számlámra, a férjemnek járna-e belőle?

Mi a teendőm, hogy  a külföldi férfi pénze, vagy amit akar hogy vegyek neki házat, kocsit az én nevemre ne kerüljön a férjem tulajdonába?

Tudni kell hogy a férjem agresszív, iszik, terorba tart!

Tavaly februárban már leszúrtam magam hogy vége legyen az egésznek mert már nem bírtam a terorizálását!

De megmentettek, sajnos!

Katica

(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

A hatályos jogszabályok értelmében házastársi vagyonközösség esetén a házastársak közös vagyonába tartoznak azok a vagyontárgyak, amelyeket a házastársak a vagyonközösség fennállása alatt együtt vagy külön szereznek. A házastársi közös vagyon a házastársakat osztatlanul, egyenlő arányban illeti meg. Nem tartoznak a közös vagyonba azok a vagyontárgyak, terhek és tartozások, amelyek különvagyonnak minősülnek. A házastárs különvagyonához tartozik a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy; a házastársi vagyonközösség fennállása alatt általa örökölt vagy részére ajándékozott vagyontárgy és részére nyújtott ingyenes juttatás; a házastársat mint a szellemi tulajdon létrehozóját megillető vagyoni jog, kivéve a vagyonközösség fennállása alatt esedékes díjat; a személyét ért sérelemért kapott juttatás; a személyes használatára szolgáló szokásos mértékű vagyontárgy; továbbá a különvagyona értékén szerzett vagyontárgy és a különvagyona helyébe lépő érték. Ennek megfelelően az ajándék külön tulajdonnak minősül, és így nem illeti meg a másik felet annak tulajdonjoga.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

(11,3e pont) által
...