• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
T. Jogi Kérdések!

Kérdésem a következő : Van egy örökösödési ügyem, melyben ügyvédhez fordultam. Ő kérte, hogy hozzak a közjegyzőtől egy igazolást, hogy én vagyok a törvényes örökös. Ő ezt nem hajlandó nekem kiadni, pedig én már jártam nála, és bebizonyítottam, hogy én vagyok az apám egyetlen gyereke, és törvényes örököse, erről akkor készült egy jegyzőkönyv is, és odaadta a hagyatékátadó végzés másolatát is, és egyéb iratokat, melyekből kiderült, hogy nagybátyám "elcsalta" az örökségem, mivel kijelentette, hogy nincs más örökös. Joga van e a közjegyzőnek megtagadni tőlem ezt az igazolást ?
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

Tekintettel arra, hogy a hagyatéki eljárás során Ön nem lett megnevezve törvényes örökösként, így a közkegyzőnek sincs lehetősége ilyen tartalmú igazolást kiállítani. Ehhez szükséges a hagyatéki eljárás újbóli lefolytatása, melyhez javasoljuk jogi képviselő segítségének igénybevételét.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...