• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
+1 szavazat

A helyzetem a következő.

 

Életjáradéki szerződést fizetek a szomszéd bácsinak. Az ő ingatlana már az én tulajdonom. Neki haszonélvezeti joga van. Nos tudni kell, hogy ez egy sorház. Elől a bácsi, én hátul élek. A hátsó lakás is az én nevemen van.

A jelenlegi lakásommal szemben van egy kis előkert. A bácsi azt állítja, hogy én azt egyáltalán nem használhatom arra csak neki van joga.

 

Kérdem én ha én vagyok a tulajdonos (az egyik lakásnak már most, és jövőben a másiknak) akkor tényleg nem használhatom a haszonélvezeti jog alapján?

Akkor tűrjem ell hogy az ablakom előtt dohányozzanak, stb...? mert én csak tulajdonos vagyok? addig míg az életjáradék haláleset következtében lejár?

 

Semmi beleszólásom nincs?

Mert az a probléma hogy a birtokmegosztási papíron tényleg nincs feltüntetve, hogy a lakásom előtti kert is az enyém.

De ez annyira nonszensz.

 

 

(130 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A jogszabály értelmében haszonélvezeti jogánál fogva a jogosult a más személy tulajdonában álló dolgot birtokában tarthatja, használhatja, hasznosíthatja és hasznait szedheti. A haszonélvezeti jog fennállása alatt a tulajdonos a birtoklás, a használat és a hasznok szedésének jogát annyiban gyakorolhatja, amennyiben a haszonélvező e jogokkal nem él.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...