• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Cím!

 

Érdeklődnék, hogy vásároltam egy terméket, majd előre elutaltam az árát, plusz a futárdíj árát. Az eladó átadta a terméket a futárnak, majd a futárcég feltehetően becsődölt.

 

A kérdésem az lenne, hogy annak a tárgynak az ellenértékét kitől követelhetem? Futárcég, vagy a feladó? Azaz amikor a futárcéghez kerül az a bizonyos tárgy a tulajdonjog a feladón van amíg azt át nem veszem a futártól, vagy ahogy a feladó átadja a futárcégnek már a tulajdonjog az enyém?! (előre utalás volt és a teljes összeg, azaz a tárgy + futárdíj)

 

Köszönöm!
(120 pont) által a(z) Polgári jog kategóriában
által szerkesztett

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A jogszabály értelmében ha az eladó vállalkozás és a vevő fogyasztó, és az eladó vállalja a dolog vevőhöz történő eljuttatását, a kárveszély akkor száll át a vevőre, amikor a vevő vagy az általa kijelölt harmadik személy birtokba veszi a dolgot. A kárveszély a fuvarozónak történő átadáskor átszáll a vevőre, ha a fuvarozót a vevő bízta meg, feltéve, hogy a fuvarozót nem az eladó ajánlotta.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...