• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kedves Tanácsadó!

 

A kérdésem a következő:

Két éve a fővárosi önkormányzat fenntartásában működő kollégiumot megszüntették, ahol munkáltatói döntésen alapuló keresetkiegészítést kaptam.

Amikor a főváros fenntartásában működő Gazdasági Szervezet (ahová a munkaügy, stb. tartozott) felajánlotta, hogy á t h e l y e z é s s e l  átvesz egy másik intézmény készített egy megállapodást az áthelyezésről.

Abban a megállapodásban szerepelt, hogy a munkáltatói döntésen alapuló keresetkiegészítésemet csak 2012 augusztus 31-ig fizetik.

Joguk volt-e az áthelyezésről szóló megállapodásban ezt a kitételt rögzíteni, hiszen, ha nem írom alá, akkor nem helyeznek el, és akkor már nem kötelesek munkahelyet biztosítani. Mivel 56 éves voltam, ez elég rizikós lett volna.

Joguk volt-e a munkáltatói döntésen alapuló keresetkiegészítéshez hozzásnyúlni.

Több munkaügyestől, más intézmények vezetőitől úgy tudom, hogy más GSZ-ek nem nyúltak ehhez az összeghez, hiszen erre nem terjedhetett ki a joguk.  (Ez a bérszámfejtéseknél is külön soron szerepelt, mint nem elvehető bérkiegészítés.)

Most jutott a tudomásomra, hogy más intézményekben ez az összeg megmaradt, amikor a GSZ-ek átvették a működtetést.

Lehet, hogy az enyémhez azért nyúltak hozzá, mert áthelyeztek?  Az áthelyezésnél nem az a lényeg, hogy azonos bért adnak?

 

Köszönöm a tanácsát !

Üdvözlettel:

Kuti Kati
(120 pont) által a(z) Közigazgatási jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A munkáltató személyében bekövetkező változás során az új munkáltató jogosult az egyoldalú kötelezettségvállalásokat felülbírálni. Amennybiben azonban a keresetkiegészítés jogszabályon alapult, úgy azt az új munkáltató egyoldalúan nem változtathatja meg.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...