• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Közalkalmazottként egy iskola megszűnése után áthelyezéssel kerültem egy másik iskolába (ugyanaz volt a fenntartó).   Az első munkahelyemen az intézményvezető saját hatáskörben adott "munkáltatói döntésen alapuló keresetkiegészítést". Ezt az áthelyezésről szóló megállapodásban "ledátumozták", augusztus 31-ig. Így tehát szeptembertől nem kapom.

Úgy tudom, hogy ehhez nem volt joguk, ehhez a keresetkiegészítéshez nem nyúlhattak volna hozzá, nem csökkenhetett volna a jövedelmem.  Sajnos aláírtam a megállapodást, mivel féltem, hogy nem helyeznek át, nem lesz munkahelyem.  Az áthelyezésről szóló megállapodásban lehet-e egyáltalán a keresetkiegészítésről szólni, illetve szeretném tudni, hogy jogos volt-e ez a lépés. Szeretném a munkáltatótól visszakövetelni az így elvett munkabér kiegészítést.

 

Köszönettel:

Szurok Szilárd
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben a megállapodásban foglaltakat jogtalannak találja, úgy lehetőség van annak 30 napon belüli megtámadására, adott esetben tévedésre hivatkozással. Azonban felhívom rá a figyelmét, hogy egy aláírt megállapodás megtámadása meglehetősen nehéz, valamint a tévedés körülményeinek bizonyítása a támadó felet terheli.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...