• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Jó napot kívánok!

Nekem az lenne  a kérdésem, hogy jár-e nekem gyerektartás ha 21 éves vagyok és házasságot kötöttem, de nincs keresetem, hiszen még 3 év vissza van az orvosi egyetemi tanulmányaimból. Feleségemmel már külön élünk (ő is tanul még). Ha jár gyerektartás, akkor az nekem jár, vagy édesanyámnak?

Egyébként bátyám 24 éves, szintén tanul, de érettségi után nem tanult tovább, hanem kihagyott egy hosszú időt, és most kezdi el újabb tanulmányait. Neki jár gyerektartás?

(Édesanyám egyébként azóta sem házas)

Válaszát előre is köszönöm!
által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A hatályos jogszabály értelmében a gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben teljesíti. A tartásdíj összegét bíróság állapítja meg a szülők közötti peres eljárás során, és az addig jár, amíg a gyermek önmagáról gondoskodni nem tud (nincs állása). Ennek megfelelően amennyiben korábban a bontóperben megállapításra került gyerektartásdíj, úgy az jár a tanulmányok befejezéséig, egyéb esetben peres eljárás keretében kérhető annak megállapítása. A gyerektartás a gyereknek jár, de történhet a szülőn keresztül is.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...