• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt jogi tanácsadó!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy én 3 hete szét mentem a férjemmel, és eddig közös gyermekünket egyedül nevelem,  mi a tehendőm arra, hogy velem maradhasson a 4 éves kislányom. Most jelenleg unokahugomnál lakunk, de eddig még csak a lakcímünkön tudtam változtatni. A helyzetem az hogy eddigi munkahelyemről kiléptem és most új munkát nézek, de viszont bejelentkeztem a munkanélkülibe így még nincs állásom, mert még nem találtam megfelelő munkát arra hogy a gyermekemet mint egyedül álló anya , vinni és hozni tudjam. Hogy induljak el jogi uton ezzekkel kapcsolatban, és mire kell felkészűlnöm?

Válaszát előre is köszönöm.
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Éreklődő!

A hatályos jogszabályok szerint a szülői felügyelet kérdésében vagy a szülők állapodnak meg, vagy bíróságtól kérhető a megállapítás peres eljárás megindításával. A bíróság a döntés során azt mérlegeli, hogy a gyermek testi, szellemi és erkölcsi fejlődése miként biztosítható a legkedvezőbben.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...